partners samen in gesprek
over levensvragen

Voor partners van mensen met kanker die palliatief of terminaal zijn; 
samen in gesprek over de impact van kanker op jullie dagelijkse leven.

Wanneer je partner geconfronteerd wordt met kanker en vervolgens met het nieuws dat de kanker niet meer te genezen is, verandert dit niet alleen het leven van jouw partner maar ook dat van jou.
Deze ingrijpende gebeurtenis kan heel veel teweegbrengen en kan voelen alsof alles wat voorheen zo normaal leek, op losse schroeven is komen te staan. Zo’n “aardbeving” roept voor jullie beiden allerlei vragen op, vragen die verwoorden wat jullie ten diepste raakt. Die vragen noemen we levensvragen. Levensvragen zijn diepgaande vragen waar niet een pasklaar antwoord voor is en waar soms nooit een antwoord voor zal komen. Deze vragen gaan over onszelf, over hoe we naar het leven kijken, dit ervaren en over hoe we zin beleven; kortom over jouw zingeving.

Het kan steunend en verrijkend zijn om met andere partners van mensen met ongeneeslijke kanker in gesprek te gaan over deze vragen. In ieder geval kun je herkenning, begrip en troost bij elkaar vinden.

Ben jij een partner van iemand met ongeneeslijke kanker en sta jij open om samen in gesprek te gaan over jouw levensvragen en zingeving? Dan nodig ik, Anne van den Heuvel, jou van harte uit om gedurende 5 avonden hierover samen in gesprek te gaan.
We doen dit in een groep van maximaal 8 deelnemers.

Wie is Anne?

Mijn naam is Anne van den Heuvel, ben 45 jaar en werk vanuit mijn eigen praktijk Annelieve als rouwbegeleider en levensbegeleider (ook wel geestelijk verzorger genoemd).
In mijn rol als rouw- en levensbegeleider bied ik begeleiding aan mensen met een levens- of zingevingsvraag waarmee ze niet terecht kunnen of willen bij hun omgeving.
Ik ben er voor iedereen; voor mensen zonder of met geloofsovertuiging. Ik kan van betekenis zijn wanneer jij behoefte hebt aan:

• Steun bij ziekte, eenzaamheid, rouw en verlies
• Het overzien van een moeilijke (morele) beslissing; denk aan levenseinde
• Het vertellen van jouw levensverhaal 
• Het vinden of versterken van inspiratie, kracht of hoop
• Het vrijuit spreken over een moeilijk thema

Voor meer informatie over mij en over mijn werk, neem een kijkje op www.annelieve.nl

wat en wanneer

We komen 5 avonden, 1x per maand bij elkaar bij De Eik.

Gespreksonderwerpen die tijdens deze avonden aan bod zullen komen zijn:

• Wat betekent het leven voor mij in deze onzekere situatie?
• Hoe ga ik om met mijn gevoelens zoals gevoelens van onmacht, twijfel, boosheid en angst?
• Hoe houd ik mij staande in deze alles veranderende tijd en met alles wat op mij afkomt?
• Hoe blijf ik in verbinding met mijn partner en met mezelf?
• Waar put ik hoop, kracht en/of inspiratie uit?

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op 23 oktober, 13 november, 18 december, 22 januari en 19 februari van 19:00-21:00 bij De Eik.

We vragen een eenmalige bijdrage van €15,00 voor de gehele reeks.